Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Οι Ποσαδικοί-Τροτσκιστές για την απόφαση του ΣτΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η δεξιά, το «μαύρο μέτωπο» των αστικών κομμάτων και ηγεσιών και η «ανίερη συμμαχία» του με τη γραφειοκρατική ηγεσία της «αριστεράς» (τα εισαγωγικά για τη γραφειοκρατία κι όχι για τα κόμματα της Αριστεράς-όργανα των μαζών), προσπαθούν να μετατρέψουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για «αντισυνταγματικότητα του νόμου για τα ΜΜΕ» σε αντισυνταγματικό πολιτικο-δικαστικό πραξικόπημα ανατροπής της Κυβέρνησης της Αριστεράς. Για το οποίο πραξικόπημα, το ΣΕ θα «νίψει τις χείρες του» ή και θα το κρίνει «συνταγματικό». Είναι το ίδιο ΣΕ που έκρινε «συνταγματικά» τα αντισυνταγματικά και αντεθνικά ιμπεριαλιστικά μνημόνια και όλους τους αντιδημοκρατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, ακόμα και τη χούντα των συνταγματαρχών. Αναμενόμενη λοιπόν η απόφασή του και πολύ περισσότερο αναμενόμενος ο συντονισμός της με την πολιτική εκμετάλλευσή της από το σύστημα, τους εκπροσώπους του και τους «συμμάχους» τους. Ένας συντονισμός που καθοδηγείται και υλοποιείται από το ενιαίο ιμπεριαλιστικό κέντρο, που «βρίσκεται πάνω και πίσω ακόμα κι από το ΝΑΤΟ και το Πεντάγωνο» (Χ. Ποσάδας) κι από οποιαδήποτε «μονταζιέρα» των διαπλεκόμενων θεσμών του συστήματος στη χώρα. Είναι αυτό το κέντρο που αντιπροσωπεύει και ο «καλός μπάτσος» του, ο Ομπάμα, που πρέπει να εμποδιστεί να πατήσει το πόδι του στη χώρα, γιατί έχει σαν κύριο στόχο να προλειάνει το έδαφος για τον «κακό μπάτσο», αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό, με Κλίντον ή Τραμπ, Σόιμπλε και Μέρκελ ή Ολάντ, κτλ, αλλά και για τους αντιπροσώπους τους στην Ελλάδα, ενάντια στην χώρα και τη συνταγματική και νόμιμη κυβέρνησή της, της Αριστεράς. Είναι το ίδιο κέντρο που προετοίμασε και εκτέλεσε παρόμοια πραξικοπήματα ενάντια σε αριστερές και προοδευτικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής και σε όλο τον κόσμο.


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ, ΣΑΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ.

Έχει μεγαλύτερη σημασία, για την ιστορία της κοινωνικής πορείας της χώρας, της ταξικής κι επαναστατικής προόδου της, το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας του Νόμου για τα ΜΜΕ και κατά συνέπεια ενάντια στην ήδη από πριν εκδηλωμένη πραξικοπηματική απόπειρα του συστήματος. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Συγκεκριμένα κι ανάμεσα στ’ άλλα, για «να μπει τάξη στο Ραδιοτηλεοπτικό Τοπίο στη χώρα»: που δεν μπορεί να είναι παρά μόνο αντικαπιταλιστική τάξη, προς όφελος των λαϊκών, κοινωνικών, πολιτικών, πολιτιστικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, στους οποίους πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και σ’ αυτό το «δημόσιο χώρο». Για να μπορούν, μαζί με την Κρατική ΕΡΤ, κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων και των οργανώσεών τους, να προάγουν τον πολιτισμό και την πρόοδο και όχι τα «σκουπίδια» και τη διαφθορά του συστήματος και των καναλιών του. Στην ταξική της ουσία, αυτή η απόφαση στρέφεται τόσο ενάντια στο λαό και την εκλεγμένη κυβέρνησή του, όσο κι ενάντια σε τομείς του συστήματος, που εκμεταλλευόμενοι την αναποφασιστικότητα ή/και υποταγή της Κυβέρνησης στους κανόνες αυτού του συστήματος και των ιμπεριαλιστικών του κέντρων, ΕΕ κτλ, «πλειοδότησαν» «υπερθεμάτισαν» σε σκουπίδια και διαφθορά. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΣ», «ΠΛΕΙΟΔΟΤΕΣ» ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα Κόμματα της Αριστεράς, όλος ο λαός και οι οργανώσεις του, σ’ ένα Πλατύ Κοινωνικο-Πολιτικό Μέτωπο, πρέπει και μπορούν να προωθήσουν τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ σ’ αυτή την κατεύθυνση, στα πλαίσια της γενικής αντι-νεοφιλελεύθερης, αντιιμπεριαλιστικής και αντικαπιταλιστικής Μεγάλης Πορείας και Προόδου της χώρας. Η χρηματική «πλειοδοσία», όντας καπιταλιστική, πάντα είναι ενάντια στο λαό. Η πολιτιστική και προοδευτική κοινωνική πλειοδοσία, δεν μπορεί και δεν πρέπει παρά να είναι αντικαπιταλιστική!!! Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΚΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΕΚΚ(Τ-Π), 27/10/2016