Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ

Οι απειλές του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για εξαφάνιση της Βόρειας Κορέας, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι το διαρκή παγκόσμιο πόλεμο που έχει εξαπολύσει ο ιμπεριαλισμός ενάντια στην ανθρωπότητα, μ’ επικεφαλής τώρα τον φασίστα πολεμοχαρή πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ, προετοιμάζεται να τον κάνει παγκόσμιο ατομικό πόλεμο εδώ και δεκαετίες, όπως το έχει αναλύσει, προβλέψει και αντιμετωπίσει με οργανωτικές λύσεις σε όλα τα επίπεδα ο Χ. Ποσάδας, συνεχίζοντας τους Λένιν-Τρότσκι. Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, στη φάση του ιμπεριαλισμού, έχει σαν μοναδικό τρόπο επιβίωσής του τον πόλεμο και το φασισμό κι αυτό είναι φυσικό να εκφράζεται στο παγκόσμιο κέντρο του, στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Το ότι δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να τον κάνει κι αν δεν μπορέσει να τον κάνει και τώρα, είναι γιατί -και μόνο γιατί- βλέπει ότι, όπως κάθε τοπικός πόλεμος που κάνει, γυρίζει μπούμερανγκ ενάντιά του, ο παγκόσμιος πόλεμος θα σημάνει ένα παγκόσμιο, τελειωτικό μπούμερανγκ, στην τελική φάση της κρίσης αποσύνθεσης και ολοκληρωτικής κατάργησής του, από την ταξική, επαναστατική και σοσιαλιστική ωρίμανση και πάλη των λαών του κόσμου. Δεν θα πρόκειται μόνο για το τεράστιο μπούμερανγκ που σήμανε ενάντια στον ιμπεριαλισμό ο προηγούμενος «πόλεμος της Κορέας», αλλά θα βρει απέναντι κι ενάντια σ’ αυτόν, ενωμένη όλη την ανθρωπότητα, συμπεριλαμβανόμενων των αμερικανικών μαζών, όχι μόνο σ’ ένα συνειδητό Μεγάλο Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, μ’ επικεφαλής την Κίνα, τη Ρωσία, τα Εργατικά κι Επαναστατικά Κράτη, μαζί με όλες τις αριστερές, προοδευτικές, αντιιμπεριαλιστικές εθνικιστικές κυβερνήσεις του κόσμου, αλλά και άμεσα μια πορεία προς τον παγκόσμιο σοσιαλισμό.
Ο Πρώτος και Δεύτερος Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος σήμαναν τη νίκη και τη δημιουργία και ανάπτυξη των Εργατικών κι Επαναστατικών Κρατών, αρχίζοντας από την ΕΣΣΔ, 100 χρόνια πριν, καθώς και την ανάπτυξη της σοσιαλιστικής επανάστασης, σε όλες τις μορφές της, σε όλο τον κόσμο. Κι αν δεν επεκτάθηκε και δεν βάθυνε αυτό περισσότερο, ακόμα κι αν οπισθοδρόμησε τοπικά, είναι γιατί αυτοί οι προηγούμενοι παγκόσμιοι πόλεμοι πήραν τη μορφή –και μόνο τη μορφή- του ενδοϊμπεριαλιστικού πολέμου και γιατί η γραφειοκρατία του προοδευτικού και σοσιαλιστικού στρατοπέδου, των Σοσιαλιστικών και Κομμουνιστικών Κομμάτων και στη συνέχεια των Εργατικών Κρατών, μ’ επικεφαλής τη σταλινική γραφειοκρατία και τους ανοιχτά προδότες επιγόνους της, γρήγορα και στη συνέχεια άμεσα και συνεχώς, συντάχτηκε και συντάσσεται με το δήθεν «δημοκρατικό ιμπεριαλισμό», για να συνεχίσει να συμβιώνει με τον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό, μέσα από την «ειρηνική συνύπαρξη» και το δήθεν «σοσιαλισμό σε μια μόνο χώρα», ενάντια στην επανάσταση και το σοσιαλισμό.
Αλλά και στους δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους και κάθε φορά και περισσότερο και τώρα στο διαρκή και «ξαφνικό» παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο ταξικό, ιστορικό κοινωνικο-πολιτικό και στρατιωτικό ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ, ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ. Αυτό είναι τώρα ξεκάθαρο ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ: ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΟΛΟΣ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΙ ΟΧΙ ΕΝΔΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΤΟ ΙΡΑΝ, ΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ, κτλ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ Λ.Δ. ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΕΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Σε ανταγωνιστική αντίθεση με τις μάζες όλου του κόσμου, των ίδιων των ΗΠΑ και της Ευρώπης, τα κατάλοιπα της γραφειοκρατίας, μαζί με τους κάθε είδους υπηρέτες του καπιταλιστικού συστήματος, εξακολουθούν να βλέπουν τους τωρινούς πολέμους σαν «ανταγωνισμούς ενδοϊμπεριαλιστικούς», να παίρνουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον επιτιθέμενο εγκληματία πολέμου ιμπεριαλισμό και τους αμυνόμενους καταπιεζόμενους και εκμεταλλευόμενους λαούς του κόσμου, έθνη, κράτη και κυβερνήσεις τους, ακόμα και να ψηφίζουν μαζί με τον ιμπεριαλισμό κυρώσεις ενάντια σ’ αυτούς τους λαούς και έθνη. Τέτοια δείγματα της προδοτικής στάσης της γραφειοκρατίας έχουμε παντού, από την Ελλάδα, μέχρι την Κίνα και τη Ρωσία, ενάντια στους λαούς αυτών των χωρών. Που από τη μεριά τους όμως οι λαοί υποστηρίζουν, χωρίς όρους, όλες αυτές τις αμυνόμενες χώρες, όπως τώρα τη Βόρεια Κορέα. Αυτό κάνουν και τομείς ολόκληροι και κυρίως του στρατού, όπως του ρωσικού –που παραμένει πάντα σοβιετικός- και του κινέζικου, που είναι αυτοί που καθορίζουν την τελική στάση των χωρών τους, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και παρά κι ενάντια στη γραφειοκρατία τους. Αυτό κάνει ανάμεσα στ’ άλλα ο Κόκκινος Στρατός της Ρωσίας στη Συρία και όλη τη Μέση Ανατολή και ο Κόκκινος και Κινεζικός Λαϊκός Στρατός στη Βενεζουέλα και όλη τη Λατινική Αμερική, αλλά και στον Ειρηνικό, την Αφρική και όλο τον κόσμο. Είναι ο Κόκκινος Στρατός της Ρωσίας, μέσω του Υπουργείου Άμυνάς του, που αποκάλυψε αυτές τις μέρες σε όλο τον κόσμο, αυτό που είναι «κοινό μυστικό» στους λαούς του κόσμου, των ίδιων των ΗΠΑ: ότι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός –και όχι μόνο- είναι αυτός που εξοπλίζει κι εκπαιδεύει την εγκληματική, πολεμική συμμορία του δήθεν ISIS, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι «οποιαδήποτε κίνηση των αμερικάνων ενάντια στη Συρία και το Ρωσικό Στρατό, θ’ απαντηθεί άμεσα με χτυπήματα».
Όποιος βλέπει «ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς» ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τη Συρία από τη μια μεριά και τον ιμπεριαλισμό από την άλλη και πολύ περισσότερο όταν δρα με βάση αυτή την προδοτική αντίληψη, όπως μη κινητοποιώντας το λαό ενάντια στο διαρκή και παγκόσμιο –και ατομικό- ιμπεριαλιστικό πόλεμο-, δεν «συνυπάρχει» μόνο με τον ιμπεριαλισμό, αλλά και ταυτίζεται μαζί του στην πράξη, όσο κι αν το κάνει στ’ όνομα του «σοσιαλισμού στα λόγια».
Είναι η τραγωδία που προκάλεσαν στον κόσμο οι «σοσιαλπροδοτικές» γραφειοκρατίες, πριν κατά τη διάρκεια και μετά τους προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους, που επιλέγοντας το «δημοκρατικό» ιμπεριαλισμό, εμπόδισαν την επέκταση και το βάθεμα της σοσιαλιστικής επανάστασης στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο και τελικά ταυτίστηκαν με το σύστημα! Τώρα, παρά το ότι αυτή η στάση της γραφειοκρατίας κάθε απόχρωσης, επαναλαμβανόμενη, δεν μπορούσε παρά να εξελίσσεται σαν «φάρσα» αμασκάρευτη, βάζει προμελετημένα, συνειδητά, σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο την επιβίωση της ίδιας της ανθρωπότητας, γιατί αυτό που τη συμφέρει και την ενδιαφέρει είναι μόνο και μόνο η δική της επιβίωση, συνύπαρξη και ταύτιση με το υπάρχον σύστημα. Τη στιγμή που και ο ιμπεριαλισμός βλέποντας το δικό του τέλος, στην «τελική λογοδοσία και σύγκρουση συστήματος ενάντια σε σύστημα, σοσιαλισμός ενάντια σε καπιταλισμό» (Χ. Ποσάδας), σαν εγκληματικό και ποτέ αυτοκτονικό σύστημα, θέλει να συμπαρασύρει και όλη την ανθρωπότητα, μαζί με το φυσικό περιβάλλον της, στην καταστροφή! Κι αυτοί οι τωρινοί «σοσιαλπροδότες» αρνούνται στη Ρωσία και την Κίνα το δικαίωμα και το καθήκον να υποστηρίζουν τους αμυνόμενους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αποκλεισμό και κατοχή έθνη, κράτη και λαούς, όπως τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα!
Αντίθετα όμως ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΗΣΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ, ΕΦΙΚΤΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ, ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ, ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ!
ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ!
ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ, ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ -ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ-, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ! ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤ’ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!
ΕΞΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΕΣ ΜΑΖΕΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ!


Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Τροτσκιστικό-Ποσαδικό), 24-9-2017